woensdag 28 oktober 2009

Millwall FC : Leeds United FC (24.10.09)

Millwall FC
: Leeds United FC
2 : 1
(1 : 1)
League One
- Speeldag 14
Za. 24.10.2009 - 15:00
The New Den
- London-Bermondsey (UK)
Toeschouwers : 14.165 (1.993)
Doelpunten:
3. Harris (1:0), 12. Kisnorbo (1:1), 83. Alexander (2:1).

Na een maand zonder met als gevolg ontwenningsverschijnselen, een slecht humeur en een drankprobleem, eindelijk nog eens hopping. Meteen ook een goeike, terwijl een hoopje Pan-Europees reucht Tilburg en omliggende straten ging onveilig maken, stond voor ons 'Bandit Country' op het programma. Er blijkt ook een 05u45 's ochtends te bestaan, meteen vertrekuur voor vandaag. The Hoevenen Lion bleek nog een onverwachte mitfahrer. Zonder al te veel pauzes of dralen stonden we snel in een druilerig London.

Daar weerom het standaardpatroon Millwall-London Bridge-Piccadilly met het nodige windowshopping en Slavisch sle... heum tafelen in de Rimini. Van daar ging het met de Tube op handgeklokte 18' naar Surrey Quays waar blijkbaar wat kwajongensstreken werden uitgestoken en tevens HL met zijn local contact had afgesproken voor onze tickets. The Prince of Wales was vandaag toneel voor het inleidend geboemel. Langs London's Finest alleys wandelden we een half uur voor kickoff naar The New Den.

Een kort treffen nog voor het stadion, waar de Leedskop alvast een Marching On Together door de ether ramde. Snel naar binnen dus, in dit geval eens de East Stand Upper. Doorgaans thuisbasis van de lokale chavs maar gezien de gelegenheid en de tegenstander vulde vandaag ook ander fraais dit vak. Het Let 'em Come klonk maar zelden zo gemeend en de thuisspelers trokken zich op aan de oerkreten vanop de tribunes. Geen vijf minuten ver deed Neil 'Chopper' Harris het stadion daveren. Gezangen alom, het Super Neill kwam er goed door maar al snel keerde de aandacht naar de net niet tweeduizend Leedsfans. De Millwallklassiekers werden met Istanbulverwijzingen afgewisseld.

Lang duurde het niet. Kisnorbo bracht een zuiverder voetballend Leeds langszij en het thuispubliek verstomde. Leeds nam een kwartiertje het gebeuren op de stands over. Nadien leek het hele stadion in de dommelen. Millwall moest het gebeuren wat ondergaan, de Leedsfans stelden teleur.

Na de pauze stuurde Kenny Jackett zijn Millwall als Lions tussen de lijnen. Met aandoenlijk vechtvoetbal namen ze de match in handen. Ook de tribune werd wakker en zou niet meer stilvallen. Grote kansen werden gemist en het duurde tot diep in de tweede helft eer Gary Alexander South Bermondsey in extase bracht. Ons windmillen maakte hierbij overigens een slachtoffer, dus bij deze sorry aan de mens achter mij.

Een paniekerig uitvoetballend Millwall maakte het zichzelf in de slotfase nog lastig en mocht de beide pollekes kussen toen een laat afstandsschot van Kandol uiteenspatte op de staak. Op basis van de inzet en het karaktervoetbal van de tweede helft was de zege van Millwall alleszinds thoroughly deserved. Op de tonen van Status Quo werden de Leedsfans dansend uitgewuifd.

Een toptripje en een broodnodige ontlading, nu we deze taferelen op Antwerp blijkbaar tijdelijk kwijt zijn. Een paar wielklemmen niet te na gesproken verliep ook de terugreis vlot. Dank aan de betrokkene voor de chauffeurskunsten en ook aan de rest voor een fijn dagje Sarf Landan.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#159

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: