maandag 5 oktober 2009

KSK Beveren : R. Antwerp FC (02.10.09)

KSK Beveren
: R. Antwerp FC
2 : 2
(2 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 8
Vr. 02.10.2009 - 20:30
De Freethiel
- Beveren-Waas (BE)
Toeschouwers : 4.890 (1.000)
Doelpunten:
7. Jacobs (1:0), 16. Ceesay (2:0), 46. Oris (2:1), 83. Tisza (2:2).

Dit weekend stond de verplaatsing naar Beveren gepland. Eentje om naar uit te kijken, enkele recente edities blijven in het collectieve geheugen hangen. Denken we aan de versie 2002 met 3'000 meereizende Antwerpenaars en het geval Stack, de degradatiematch in 2004 of nog de 0:7 van anderhalf jaar geleden. Met dank aan Exqi werd de laatste halve werkdag van de week zowat integraal gespendeerd aan het regelen van vervoer en aanverwante zaken.

De nieuwe hoofdtribune was voor ons place to be vandaag. Een blok beton 'op z'n Hollands' maar perfect gepast voor een ploeg als Beveren. De première van het nieuwe uitvak ook, nu met een dak over het hoofd kunnen een kleine duizend uitfans hun ploeg steunen. Het vak liep vandaag dan ook vol, nog enkele tientallen hadden zich met ons naast het uitvak gezet.

Bij de eerste degelijke aanval wist Beveren te scoren en geen tien minuten later verdubbelden de Waaslanders de score. Antwerp wist van geen hout pijlen maken, de vreemde tactische keuzes van den Indiaan wierpen weer rotte vruchten af. De Beverse aanhang achter doel smulde, al kregen ze zelden meer dan 100 zangerknapen mee. Het uitvak hulde zich in stilzwijgen.

Tweede time met Lambot en Hairemans in de ploeg begon uitstekend, Oris knalde na nog geen halve minuut de aansluitingstreffer binnen. Meteen wel animo bij de Roodwitte fans, de interactie tussen uitvak en de Antwerpgezinden erbuiten leidde tot een leuk sfeertje na de rust. Een lichte rode kaart voor Phibel beloofde nog een zwaar slot, Beveren miste opgelegde kansen om de wedstrijd te beslissen. Om maar eens in clichés te vervallen kreeg SKB het deksel nog op de neus, na een zeldzame flits van Pivaljevic wist Tisza binnen te schuiven.

De late draw werd als een zege gevierd, hopelijk een minder stormachtige week op en rond het trainingsveld zodat met frisse kopkes KVSK United Overpelt Lommel Limburg City Town FC ontvangen kan worden. De avond ging in het Beverse centrum en nadien op het Antwerpse Eilandje verder.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#152

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: