zondag 20 september 2009

RFC de Liège : R. Antwerp FC (19.09.09)

RFC de Liège
: R. Antwerp FC
0 : 3
(0 : 1)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 6
Za. 19.09.2009 - 20:00
Stade du Pairay
- Seraing (BE)
Toeschouwers : 2.500 (600)
Doelpunten:
40. Pivaljevic (0:1), 75. Lambot (0:2), 80. Kenmonge (0:3).

Zware logistieke stunts voor de derde verplaatsing en tweede buscombi van het seizoen. Weinig belangstelling vanwege de Phare Lads, slechts een paar busgangers en de Hullmannen per wagen. Tofke bleek een gewillig slachto... eum chauffeur maar was al naar Schaffen om vrij te vallen. De trein naar Diest dus, daar in de Tofmobiel en verder naar Seraing. Daar werd naar wat een goede gewoonte wordt, tussen pot en pint voorbeschouwd met de locals.

Door de wat grauwe straten van Seraing naar het Stade du Pairay, waar we werden opgewacht door een stevige ordemacht. Aan de open loketten kochten we zonder enig probleem tickets voor de hoofdtribune. Deze steile zittribune was nog behoorlijk gevuld, in het totaalbeeld echter aan beide zijden een teleurstellende opkomst. De matige seizoensstart van beide ploegen zal er uiteraard voor iets tussenzitten. Aan Luikzijde een grote spandoekenactie pro-stadion waar ook het uitvak bij betrokken werd.

Onder de gezangen van de beide kampen begon een eerste helft met veel gebikkel en bitsig middenveldspel. Uitgespeelde kansen bleven schaars, tot een hardwerkende King Darko kort voor de rust zijn duivels ontbond. Een slalom langs drie verdedigers en binnen vanuit een scherpe hoek, Antwerp de kleedkamer in met een gevleide voorsprong.

Na rusten een beter Antwerp dat her en der kansen bij mekaar sprokkelde, maar met slechts een goal verschil bleef het neusdeksel in de buurt. Beide supportersclans stonden luidruchtig achter hun ploeg. Keerpunt werd de inbreng van Tibor Tisza. Antwerp voetbalde nu uitstekend uit en liep snel naar 0:3. De thuisaanhang verstomde terwijl de weinige Antwerpfans net als al eerder in Mons een feestje bouwden. In een sportieve sfeer werd de wedstrijd afgeblazen, hopelijk zijn de Roodwitten nu gelanceerd.

Na nog enkele biertjes in de lokale buvette haalden we via Ten Eeckhove pitavretend de zondagochtend.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#140

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: