maandag 7 september 2009

RAEC Mons : R. Antwerp FC (04.09.09)

RAEC Mons
: R. Antwerp FC
0 : 0
(0 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 4
Vr. 04.09.2009 - 20:30
Stade Charles Tondreau
- Mons (BE)
Toeschouwers : 2.500 (700)
Doelpunten:
-

Met het nieuwe seizoen een nieuwe kwelling voor de tweedeklassesupporter: vanaf dit seizoen zullen met grote regelmaat toppers op vrijdagavond worden afgewerkt voor rechtstreekse tv-uitzending. Antwerp werd als eerste op een vervroeging getrakteerd, om het gemakkelijk te maken besloot men er een van de langste verplaatsingen van het seizoen aan vast te koppelen. Niet getreurd, per NMBS ging het in de vroege namiddag richting Mons. De lokale Grote Markt was het toneel voor de eerste biertjes, vooral extreem veel brasseries te vinden. De lokale Ierse kroeg ontdekten we jammer genoeg pas later.

Het stadion van RAEC Mons is sinds onze vorige passage in 2006 één bouwfase verder geraakt. Achter doel waar vroeger nog de grote away terrace was, staat nu een knusse tribune die op de hoofdtribune aansluit. Ook het nieuwe uitvak met een goeie 900 plaatsen bevindt zich op deze tribune, goed zicht en dito akoestiek, een plezier voor de voetbalfan. Een 700-tal Antwerpfans had nog de weg gevonden op dit onmogelijke aanvangsuur, op de andere tribunes bedroevend weinig volk. Na een jammer genoeg niet volledig gevolgde minuut stilte kon de wedstrijd aanvatten. Aan Monszijde opgeluisterd met weinig meer dan wat vlagvertoon, standaard stuff met de nodige chants aan Antwerpzijde.

Ratko Svilar had met een tactische stunt uitgepakt: bij afwezigheid van King Darko en Kevin Oris, slachtoffers van de onemanshow van de ref een week eerder, besloot Winnetou de enige creatieve speler Hairemans thuis te laten. De ruimte die een matig Mons liet, werd dan ook totaal niet benut en de 0:0 eindstand leek zich al snel af te tekenen. Antwerp zoekt naar de vorm van op Lierse en kwam op het einde van elke helft nog goed weg. Kort voor rusten werd een goal van Jarju voor twijfelachtig buitenspel afgekeurd, vlak voor affluiten raakte Grondin met een (weliswaar onterechte) vrije trap het kruis.

Aan thuiszijde paste de beleving helemaal bij de mistroostige opkomst en het al even mistroostige voetbal. Het uitvak liet zich voor de rust ook al in slaap wiegen. Na rust werd besloten tot een potje zelfverheerlijking: met enkele duurchants werd de tweede time behoorlijk volgezongen. Het feestje ging na de wedstrijd nog een half uurtje door op de busparking. Dank nog aan de Finest voor de lift terug, de avond werd pittend op een Deurns terras uitgeleid.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#122

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: