maandag 14 september 2009

K. Lyra TSV : K. Berchem Sport (13.09.09)

K. Lyra TSV
: K. Berchem Sport 2004
4 : 0
(1 : 0)
Bevordering B
- Speeldag 3
Zo. 13.09.2009 - 15:00
Lyra Stadion
- Lier (BE)
Toeschouwers : 500 (300)
Doelpunten:
13. Van Gestel (1:0), 52. Ory (2:0), 60. Jacobs (3:0), 73. Geets (4:0).

De terreur langsheen de velden van de Antwerpse provincie streek vandaag neer in Lier. Pat was de gezel vandaag op weg naar het roodwitte spieke van de Pallieterstad. Voor Pat een première, voor uw dienaar alweer de derde keer in het heerlijke brokje voetbalnostalgie van de vierdeklasser. Met de halve inboedel van de hamburgerkraam achter de kiezen kon een alcoholvrije voetbalnamiddag beginnen.

Berchem was de competitie met een zes op zes begonnen en werd naar goede gewoonte door een talrijke aanhang vergezeld. Dik de helft van de aanwezigen drukten de duimen voor de Rooiploeg. Een hoekje tribune werd gekleurd met enkele spandoeken, de gezangen volgden mekaar op. Een repertoire dat overigens zeer door dat van Antwerp geïnspireerd lijkt. De megafoonman met zijn onnavolgbare capostijl had jammer genoeg de verplaatsing niet gemaakt. Aan Lyrazijde de lokale derde leeftijd, verder weinig animo en volk.

Berchem rechtvaardigde geen moment de leidersplaats. Lyra hield probleemloos stand en scoorde al snel de eerste seizoenstreffer. Berchem kreeg hulp van de thuisploeg toen Krasniqi wegens een slaande beweging terecht rood kreeg. De poppen behoorlijk aan het dansen, tot een pitch invasion en werpen met emmers toe. Eenmaal de gemoederen bedaard volgde de rust snel.

Na de pauze stereotiep voetbal van KBS, Lyra counterde naar hartelust naar vlotte 4:0 winst. De thuisaanhang, Pat typeerde hen treffend met 'a local club for local people', liet nu ook van zich horen, de 1,2,3,4-gezangen van Berchem werden in de omgekeerde richting gebruikt. Pas nu verstomde de Berchemaanhang, respect voor wat ze daar nog altijd gedaan krijgen na jaren in de onderste regionen van het nationale voetbal.

Een aangename middag waarbij het Lyra-stadionnetje nog enkele geheimpjes had prijsgegeven, de afsluiter duurde nog tot voorbij middernacht in het Merksemse en Deurnese kroegleven.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#138

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: