maandag 31 augustus 2009

Witgoor Dessel : V. Geel-Meerh. (30.08.09)

K. Witgoor Sport Dessel
: Verbroedering Geel-Meerhout
0 : 5
(0 : 3)
Bevordering C
- Speeldag 1
Zo. 30.08.2009 - 15:00
Jef Luytens Stadion
- Dessel-Witgoor (BE)
Toeschouwers : 800 (500)
Doelpunten:
3. Heymans (0:1), 10. Heymans (0:2), 40. Vandecauter (0:3), 51. Van Aerschot (0:4), 84. Gerits (0:5).

Met de arbitrale escapades van gisteren nog vers in het achterhoofd hadden we vandaag twéé katers door te spoelen. Aanvankelijk plan was volgieten met Stella op Schoten om daar RV jr. nog eens aan het werk te zien. Een telefoontje van Kev later werd de steven echter naar Dessel gericht. In het gehucht Witgoor trof de lokale grootmacht het favoriete slachtoffer van de KBVB, wat intussen Verbroedering Geel-Meerhout heet. Aangenaam voetbal- en pilsweertje, en een leuk excuus om de schoonbroer nog eens in actie te zien.

Waar we een gezapig middagje in een leeg 'stadion' verwachtten, lieten we ons graag positief verrassen. Het begon al rond het stadion waar zowat alle straten dichtgeparkeerd waren. Lastig ver wandelen maar wel voorbode van een leuke opkomst. Ook het stadionnetje zelf wist te bevallen. Een kleine hoofdtribune met staanplaatsen bovenaan en zitplaatsen beneden, geflankeerd door twee overdekte staantribunes. Achter doel een kantine met nog enkele rijen zit- en staanplaatsen ervoor. Aan andere korte zijde geen noemenswaardige uitbouw, de resterende lange zijde was tot enkele rijen onoverdekte staanplaatsen opgehoopt. Voeg hier nog een toegangspoort met club- en stadionnaam aan toe, en we konden spreken van toch één van de meest karaktervolle lower league stadions die we in België al bezocht hebben.

Mooie opkomst dus ook, ruim de helft hiervan was uit Geel aangereisd en had postgevat op de onoverdekte lange zijde en aan de aanpalende snack- en drankvoorzieningen. Deze voorzieningen en ook een ruime vertegenwoordiging aan voetbalvrouwen, soccermoms en ander fraais hielden ons in de buurt. De talrijke Geelfans vielen vooral op door de omheining goed te bevlaggen, ook vocaal kwamen ze, geholpen door het matchverloop, af en toe uit de verf. In de tweede helft zelfs kortstondige inzet van bengaals vuur. Aan Witgoorzijde enkelingen in de clubkleuren en weinig beleving, al lijkt er toch meer potentieel in te zitten dan bij de buren van Dessel Sport.

Belangrijkste bijzaak was vandaag dus de match. Geel was een paar klassen sterker en speelde met de vingers in de neus Witgoor op een hoopje. Een lust om zien, de forfaitcijfers waren niet overdreven. Enige minpunt was dat, net als gisteren, de scheids de match wat liet ontaarden, wat nog tot twee netjes verdeelde uitsluitingen leidde. Met pitta @ Casa de Cev en Koko Flanel thuis werd een overwachte meevaller van een voetbaljosdag in stijl afgesloten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#121

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: