woensdag 26 augustus 2009

West Ham Utd : Millwall FC (25.08.09)

West Ham United FC : Millwall FC
1 : 1
(0 : 1)
Verlengingen:
3 : 1
(3 : 1)
Carling Cup
- Ronde 2
Di. 25.08.2009 - 19:45
The Boleyn Ground
- London-Upton Park (UK)
Toeschouwers : 24.492 (2.300)
Doelpunten:
26. Harris (0:1), 87. Stanislas (1:1), 98. Stanislas (2:1 pen), 100. Hines (3:1).

Verwoede pogingen om de hoppingtripkes volgens het principe Klasse statt Masse te laten verlopen, stranden reeds vroeg in het seizoen. De volle drie dagen na Keulen ging het immers reeds over het kanaal, waar het haatderby tussen West Ham en Millwall gepland stond. Om half negen ging het los bij een miezerig herfstweertje. Voor geen geld kwamen we in de vroege namiddag via wagen, Chunnel en weer wagen aan in South Bermondsey. Daar even bijtanken in the Bramcote Arms en via London Bridge op naar het centrum.

Daar een standaardprogramma doorheen de winkelstraten, gevolgd door een stevige vettige maaltijd bij de Slavische Sl... van de Rimini's. Volgende stop was Upton Park, vlot te bereiken via de District Line van de Tube. Daar aangekomen was tickets regelen het eerste werk, via een contact van EFW-Danny was dit zonder al te veel problemen gelukt. Om de mens te bedanken voor de moeite ook nog een pintje geoffreerd in de Duke of Edinburgh. De overvolle Green Street leidde naar het stadion, hier al een eerste push-and-shove confrontatie tussen de harde kern van West Ham en de ordediensten.

Het stadion maakt meteen een stevige indruk met de façade van de Doc Martens Stand, waarin de kasteeltorens van het clublogo verwerkt zijn. Vanbinnen de grootste van het stadion, met twee ringen en de nodige businessfaciliteiten. De andere lange zijde wordt gevuld door een stand die wel wat op onze tribune I lijkt. Achter de doelen twee tribunes met twee ringen, de grotere van de twee bevat de thuiskop terwijl de kleinere het bezoekersvak bevat.

Na het obligate Forever Blowing Bubbles kon de wedstrijd van start gaan. Na kort Sturmen und Dringen van West Ham nam derdeklasser Millwall zowaar de wedstrijd in handen, de 0:1 nog vóór het halfuur was dik verdiend. Het uitvak barstte uit de voegen zoals we nog maar zelden eerder hebben gezien. De vocale efforts van de Hammers, behoorlijk talrijk en gestart vanuit alle hoeken maar voor 90% bestaand uit het Bubbleslied, verstomden volledig, het uitvak haalde vooral met het eigen clublied Let 'em Come een hoog volume.

Na rusten verhoogde WHUFC de druk maar veel meer dan een bal op de staak leverde dit niet op. Het Millwallfeestje ging intussen verder. Het was de verbale en fysieke interactie tussen uitvak en de aanpalende vakken die de vonk in het stadion weer deed overslaan. West Ham trok zich hieraan op, toch duurde het tot enkele minuten voor tijd eer de gelijkmaker volgde. Het stadion ontplofte en voor de eerste maar vandaag zeker niet de laatste keer werd het veld bestormd.

West Ham kende in de verlenging meeval toen de bal na aangeschoten handspel op de stip ging. De penalty werd omgezet en Millwall kraakte volledig, ook de 3:1 volgde snel. De wedstrijd en daarmee ook de sfeer bloedde dood, al leidde het finale eindsignaal nog tot een zoveelste pitch invasion. Wat het totaalpakket betreft was dit toch wel onze beste matchervaring buiten de wedstrijden van RAFC.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#117

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: