dinsdag 18 augustus 2009

St. Wetteren II : R. Antwerp FC II (18.08.09)

K. Standaard Wetteren II
: R. Antwerp FC II
0 : 2
(0 : 1)
2e Klasse Res.
- Speeldag 1
Di. 18.08.2009 - 18:30
Marcel De Kerpel Stadion
- Wetteren (BE)
Toeschouwers : -
Doelpunten:
38. Caio (0:1), 47. Put (0:2).

Maagkriebels in de namiddag, aftellen naar 16u, huiswaarts crossen voor een snelle hap en het nodige optalloorwerk, junkfood en blikken boterhammen: jawel, de aanvang van een nieuw reservenseizoen. Net zoals bij de grote jongens een nobele onbekende op de boterham, Standaard Wetteren was de eerste tegenstander. Na een hectische fase vol telefoons en mosselen (in willekeurige volgorde) vertrok de S.-Bahn met dank aan uw dienaar veel en veel te laat naar Wetteren.

Na een naar de avondspits gemeten verrassend voorspoedige trip en een klein GPS-folieke op het einde bereikten we kort voor de pauze het Marcel De Kerpel Stadion. Net op tijd om het openingsdoelpunt niet te zien, een van onze Bresileiros was naar het schijnt de schuldige. De drie minuten van helft één die we nog meepikten, waren ruim voldoende om de ref als vakman/-idioot te duiden, per minuut kwam een geel karton boven.

De rust bood een welkom excuus om de omgeving in ons op te nemen. Een dugout van strandstoelen zorgde alvast voor een hoog ku(l)tgehalte. Voor het overige bood de ground ons wat het hartje begeert van wie in de lagere regionen van de Conference zijn voetbalgeluk gaat zoeken. Of dit volstaat om de meer reislustige supportersgroepen van de Exqi Liga te huisvesten, blijft de vraag. De 'hoofdzijde' is gevuld met een kleine tribune die opvallend genoeg met één zijkant tegen de achterlijn rust en aan de andere kant niet eens de middellijn haalt. Voor het overige een kantine en een 'Gegengerade' met overdekte staanplaatsen. De resterende vrije ruimte is gevuld met open staantribunes.

Waardig decor voor een reservenmatch die na rust maar matig kon boeien, te meer daar we nog niet uit de kantine waren geraakt toen Put het tweede en laatste doelpunt van de match op de tabellen zette. Het veld bleef klein door onkunde van the wetter arse en de buitenspelval waar de jonge Reds maar zelden raad mee wisten. Al bij al genoeg voor een sobere maar verdiende driepunter. Een korte napilssessie later volgde de rit naar huis, een koud kunstje of moeten we zeggen kleinkunstje voor Robert van dienst S. De lokale insectenpopulatie weet in elk geval dat niet te spotten valt met 'die van Antwaarpe'.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#113

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC II
- Stand 2e Klasse Res.

Geen opmerkingen: