maandag 17 augustus 2009

R. Antwerp FC : KV Turnhout (16.08.09)

R. Antwerp FC : KV Turnhout
1 : 0
(1 : 0)
Cofidis Cup (Beker van België) - Ronde 4
Zo. 16.08.2009 - 16:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 5.000 (350)
Doelpunten:
34. Kenmonge (1:0).

Bij heerlijk zomerweer was het al in de vroege namiddag verzamelen geblazen om in te pilsen in de GO. Na de passage van de twee bussen Turnhoutfans ging het naar het stadion. Tribune 2 nog steeds 'in de steigers' (wanneer niet ?) dus werd den drie onze tijdelijke heimat. Een behoorlijke opkomst, tribune 3 deftig gevuld en de hoofdtribune zelfs behoorlijk vol. Ook Turnhout werd door een behoorlijke aanhang van enkele honderden begeleid.

Van Trier won de strijd om het doel, Hairemans werd voor z'n sterke voorbereiding beloond met een basisplaats. Onder luide aanmoediging nam Antwerp het initiatief. Veel bracht dit tegen een stugge en viriel spelende tegenstander niet op. Gaandeweg haalden de Kempenzoons zelfs de bovenhand in de duels. Pivaljevic trok zich meer terug wat de circulatie ten goede kwam. Al snel leverde dit een doelpunt op, Kenmonge scoorde in twee keer op voorzet van Hairemans. Phibel miste nog een grote kans op verdubbeling.

Na de koffie zakte Turnhout weg. Antwerp domineerde zonder te imponeren, Turnhout kwam amper nog voor doel. Ook de enkele honderden meegereisde binken vielen niet bijzonder op. Onder impuls van weer Hairemans creeërde Antwerp nog enkele kansen, na de terechte applauswissel nam de vinnige Diansangu over. Scoren zat er eens te meer niet meer in. Volgende ronde wacht met Bleid een in principe haalbare kaart, ronde zes en de eersteklassers lonken...

Foto's:
- Volgen -

Extra:
- Fotoalbum (volgt)
- Kalender RAFC
- Uitslagen Beker

Geen opmerkingen: