donderdag 20 augustus 2009

R. Antwerp FC : Stand. Wetteren (19.08.09)


R. Antwerp FC : K. Standaard Wetteren
2 : 1
(1 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 01
Wo. 19.08.2009 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 5.500 (120)
Doelpunten:
44. Jelicic (1:0), 49. Phibel (2:0), 52. De Smet (2:1).

Speciale omstandigheden bij de seizoenspremière dit jaar. De verbouwingswerken aan tribune 2 waren immers niet tijdig klaar geraakt, waardoor de tribune slechts gedeeltelijk geopend was. Vanop het veld beschouwd het kwart linksboven op de tribune werd bevolkt door een 600-tal abonnees. De overige tribunes waren behoorlijk volgelopen, toch zorgden de beperkingen voor een lagere opkomst dan bij de openingsmatchen van de voorbije seizoenen. Uit Wetteren waren ca. 80 fans meegereisd, zij vielen verder niet op.

Antwerp nam het commando bij de start maar het spel verzandde meer en meer in onzuiverheden. Wetteren schuwde bij zeldzaam balbezit de combinatie niet, maar kon ook amper dreigen. Bij de thuisploeg zorgden enkel de bevliegingen van Hairemans voor gevaar, het was dan ook op zijn aangeven dat een matige Jelicic vlak voor rust onverwacht de score opende.

Na de pauze al snel weer prijs, Phibel lukte op corner de verdubbeling. Zorgde ook voor een leuk compact sfeertje in de stadionhelft waar de Antwerpfans gegroepeerd zaten. Phibel genoot echter iets te lang na van zijn doelpunt en de gezangen aan zijn adres, een lapsus later sloot Wetteren weer aan. Opvallend dat een deel van de Wetterenfans zelfs bij het vieren van de goal niet van de bank kwam. Het zorgde alleszinds voor een spannend wedstrijdslot waarin Wetteren nog enkele grote kansen op de gelijkmaker niet kon verzilveren.

Het oude euvel vooraan kwam eens te meer bovendrijven, hopelijk kan de nieuwe aanwinst Kevin Oris (aangekondigd op de LED-wall tijdens de wedstrijd) voor de oplossing zorgen. Op naar de belangrijke wedstrijd tegen Bleid, waar RAFC voor een treffen met een eersteklasser speelt.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#114

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: