maandag 31 augustus 2009

R. Antwerp FC : FC Brussels (29/08/09)


R. Antwerp FC : FC Molenbeek Brussels Strombeek
1 : 3
(0 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 03
Za. 29/08/2009 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 6'000 (120)
Doelpunten:
56' Oris (1:0), 59' Le Postollec (1:1 pen), 64' Veselinovic (1:2), 87' Phiri (1:3).

Voor het eerst sinds enkele jaren nog eens echt hoge verwachtingen op de Bosuil na de superbe eerste helft tegen de Camelacticos van Lierse. Tribune 2 volgens de officiële versies geopend, toch bleek het onderste deel nog geen begaanbaar terrein. Antwerp balanceerde tussen het vertrouwen getankt in de eerste speelhelft van afgelopen woensdag, en de teleurstelling van de late Lierse gelijkmaker. Brussels leek na een matige start minder dan vorig seizoen, maar had op de Bosuil weinig te verliezen.

Zoals gevreesd kon worden had Antwerp het lastig met de muur die Brussels kwam optrekken. De Hoofdstedelingen kwamen voor een punt en gebruikten de klok vanaf minuut 1. Rommelig voetbal over en weer, amper noemenswaardige kansen. De wedstrijd kantelde een eerste keer na een half uur spelen, toen Pivaljevic dom reageerde op een aanslag van Parker en mocht gaan douchen. Antwerp haalde zonder verdere schade de rust.

Na de pauze meteen een pakje met grote strik rond: een zuivere tackle van van Hemert belandde op de stip, een sterke Wauthy deed recht zegevieren. Felle reactie van de thuisploeg, Oris knikte binnen en deed de Bosuil eindelijk ontploffen. De man met de (ene) fluit wist wel raad en gaf Brussels er nog maar een onterechte strafschop bovenop. Ezel van dienst Le Postollec prikte binnen. Duidelijk van hun melk door zoveel onrecht slikte RAFC al snel opnieuw een treffer. Met een laat derde doelpunt en een weer totaal belachelijke rode kaart voor Oris werd de pil alleen maar bitterder.

Onder hoon van het publiek floot de ref de kluchtvertoning af. Voeten op de grond: met 10 tegen 12 lukt het vooralsnog niet.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#120

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: