zaterdag 29 augustus 2009

K. Lierse SK : R. Antwerp FC (26.08.09)

K. Lierse SK
: R. Antwerp FC
2 : 2
(0 : 1)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 2
Wo. 26.08.2009 - 20:30
Herman Vanderpoortenstadion
- Lier (BE)
Toeschouwers : 8.564 (850)
Doelpunten:
14. Tisza (0:1), 57. Kenmonge (0:2), 70. Elgabas (1:2), 89. Cavens (2:2).

Dé kraker onder de verplaatsingen stond dit seizoen al vroeg geprogrammeerd. Al op de tweede speeldag ging het naar ons B-veld in Lier. De paranoïa van de vorige jaren bereikte opnieuw een triest hoogtepunt. Door nogmaals verstrengde maatregelen slechts enkele tientallen combilozen op de tribunes, en door ombouwmaatregelen slechts 780 tickets voor Antwerpfans. Deze werden ondergebracht op een noodtribune achter doel waar vroeger de in onmin gevallen business seats stonden. Een tribune van het type dat wellicht zondag langs het parcours van de Schaal Sels zal staan.

De 780 lieten het slechte zicht en het gebrek aan overkapping niet aan hun hart komen en stonden vol achter de ploeg. Bij Lierse een groot doek en wat overmoedige gezangen. Deze verstomden echter snel. Antwerp, op een nieuw elan met het speelgerechtigd geraken van Tibor Tisza en Kevin Oris, legde de betere combinaties op de mat. Toen Tisza na een kwartier twee Pallieters in de wind zette en hard binnenschoot, had het eigenlijk al 0:3 kunnen en moeten staan. De schaarse Lierse aanvalsdriften sneuvelden op Wauthy.

Na de pauze dikte Kenmonge aan. Het uitvak explodeerde in een regen van bier en de haatgezangen galmden over het Lisp, met klassiekers als 'We all agree' en het ad lib 'Samen kampioen, da zal ni zijn'. De inspanningen van de eerste helft lieten jammer genoeg bij al te veel spelers sporen na, het zou Antwerp in het laatste kwart nog zuur opbreken. Marathonman Lambot liet zich aftroeven door Elgabas, Vervaeke en Trenson kregen een ultieme Lierse counter niet meer belopen en Cavens kon gemakkelijk binnenknikken.

Sein voor een collectieve 'oef' aan Liersekant, met ook een paar van hun zeldzame gezangen, Antwerp werd ondanks de ontgoocheling bedankt met een daverende ovatie. Er zit muziek in de ploeg, hopelijk kunnen ze thuis tegen Brussels (met een 'droge' 6:0) bevestigen. Overigens volgden ook nog eens een dikke duizend Antwerpfans de wedstrijd op groot scherm op de Bosuil, op het Lisp nochtans plaats genoeg om deze en nog vele andere Antwerpfans onder te brengen.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#119

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: