zaterdag 29 augustus 2009

FC Brussels II : R. Antwerp FC II (28.08.09)

FC Brussels II
: R. Antwerp FC II
5 : 2
(4 : 0)
2e Klasse Res.
- Speeldag 3
Vr. 28.08.2009 - 20:00
Edmond Machtens Stadion Terr. B
- Brussel-St.-Jans Molenbeek (BE)
Toeschouwers : -
Doelpunten:
16. Jelic (1:0), 19. Archambeau (2:0), 23. Jelic (3:0), 35. Maeyens (4:0), 67. Jelic (5:0), 69. Peeters (5:1), 76. Baert (5:2).

Met de zomerfoliekes van de kalender achter de rug konden we weer op ons vertrouwde vrijdagavondritueel van het bliktrippen overschakelen. Bestemming was Molenbeek, eerder op de dag nog strijdtoneel van rellen tussen de 'lokale' bevolking en de ordediensten. Na wat oponthoud ter hoogte van Mechelen na de obligate pitstop in Waarloos/Rumst parkeerden we pal voor de ingang, ter hoogte van de Daringstraat. Naar wat stilaan een goede gewoonte aan het worden is, was de wedstrijd bij aankomst al bezig. Schoon volk komt altijd wat later, nietwaar ?

In de rug van het hoofdveld liggen niet minder dan twee bijvelden met tribunes. Een hiervan is een kunstgrasveld, dit is de Heimat van de Brusselse beloften. Ernaast een Playmobiltribune met een zestal rijen kuipzitjes en een overkapping die nog welkom zou blijken. Achter het kunstgrasveld nog een veld met een behoorlijk grote tribune, wie hier aantreedt is ons een raadsel. Bij Antwerp de standaardploeg met als gelegenheidsrechtsback Marquinhos (naar verluidt Portugees voor 'vergiet'), Brussels trad naar we ons lieten vertellen aan met een zestal testers en viel vooral op door de grote hoeveelheid flink uit de kluiten gewassen knapen in hun rangen.

Brussels maakte dankbaar gebruik van de Avenida Marquinhos en stond in geen tijd 3:0 voor. El Messaoudi werd geofferd om verder onheil te voorkomen, toch konden de Brusselaars nog voor de rust aandikken tot 4:0. Na de pauze legde jong Antwerp leuk voetbal op de mat, na enkele missers uit opgelegde kansen kon RAFC II toch nog enigszins milderen tot 5:2. In de kantine vernamen we na de match nog dat een van de Brusselse testers niet de vereiste papieren kon voorleggen, en dat een 0:5 forfaitzege bijgevolg in de lucht hangt.

Ps: Brussel Stinkt.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#118

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC II
- Stand 2e Klasse Res.

Geen opmerkingen: