woensdag 5 augustus 2009

Falkirk FC : R. Antwerp FC (01.08.09)

Falkirk FC
: R. Antwerp FC
1 : 0
(0 : 0)
Vriendschappelijk - # 6
Za. 01.08.2009 - 15:00
The Falkirk Stadium
- Falkirk (UK)
Toeschouwers : 2.755 (225)
Doelpunten:
75. Finnigan (1:0).

Eindelijk was het weer zover. Na lang en bang afwachten had Antwerp twee weken eerder dan toch de blijde tijding de wereld in gestuurd dat er weer eens op Britse bodem zou geoefend worden. Schotland was deze keer de reisbestemming. Geen simpele reis, en in combinatie met de late aankondiging viel dan ook te vrezen dat de recente invasies in Hull en Bristol geen opvolging zouden krijgen. Niet gezeverd, voor ons vatte de trip aan in Antwerpen Centraal om 07u op de matchdag.

Na een al met al voorspoedige reis bereikten we Edinburgh, onze uitvalsbasis voor de trip. Snel de valiezen gedumpt en de trein op naar Falkirk waar enkele bekenden al aan het inpilsen waren. Falkirk zelf bleek een tegenvaller, een boerengat met amper een paar pubs. In de Mill Inn werden enkele Roodwitte wagenbezettingen ontmoet. Vandaar was het nog even wandelen naar het stadion, dat werd opgetrokken in the Middle of Nowhere.

Falkirk is overigens een charmant stadionnetje aan het zetten. Vandaag werd de derde tribune ingehuldigd, de nieuwe South Stand achter een van de doelen. Een kopie van de North Stand, waar de uitfans gehuisvest zijn. Aan de ene lange zijde staat in dezelfde stijl een iets grotere hoofdtribune met de nodige faciliteiten. De vierde zijde is gevuld met een kleine noodtribune en valt als enige wat uit de toon. Allicht volgt ook hier nog wel een tribune waardoor het stadion een definitief uitzicht zal krijgen.

Voor de wedstrijd dus de nodige plichtplegingen in verband met de tribuneopening. Aan oud-speler Paul McGrillen, die eerder in de week zijn eigen leven had beëindigd, werd een perfect gerespecteerde minuut stilte gewijd. Antwerp lag tegen Falkirk, dat een week eerder nog Europees was aangetreden, zeker niet onder. De flanken haalden de achterlijn en een overigens platte Pivaljevic miste de betere kansen. Zoals verwacht een leuk sfeertje ook op de Antwerpse tribune, zouden we eindelijk eens op Britse bodem een doelpunt mogen vieren ?

De tweede helft een ander elftal tussen de lijnen, dat minder greep op de Schotten had. De wedstrijd vlakte af, de Antwerptribune legde zich naast the Bairns te slapen. Het onvermijdelijke gebeurde, een kwartier voor tijd kon Falkirk na een grote dekkingsfout op corner de wedstrijd beslissen. Een blessing in disguise, zo bleek: de lokale goaltune "Amarillo" werd spontaan door het uitvak tot affluiten gerekt, inclusief polonaise en mental toestanden. Meegespeeld met een Schotse middenmoter uit eerste klasse en leuke sfeer de eerste helft en een ludiek slotakkoord. De wedstrijd kon dan ook met een overwegend positief gevoel worden afgesloten.

Doorheen een korte maar krachtige zondvloed ging het naar de lokale kroegen voor kort nakaarten, voorkaarten werd nadien tot in de vroege uurtjes gedaan in het nachtleven van Edinburgh.

Foto's:http://gallery.towhateverend.be/#108

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC

Geen opmerkingen: