zaterdag 8 augustus 2009

Dundee FC : R. Antwerp FC (03.08.09)

Dundee FC
: R. Antwerp FC
3 : 3
(2 : 2)
Vriendschappelijk - # 7
Ma. 03.08.2009 - 19:30
Dens Park
- Dundee (UK)
Toeschouwers : 1.426 (70)
Doelpunten:
5. Marquinhos (0:1), 25. Griffiths (1:1), 31. Pivaljevic (1:2), 34. Forsyth (2:2), 82. Kenmonge (2:3), 89. McMenamin (3:3).

Zoals te vrezen viel na een zware nacht was van de hopper tussen Dundee Utd en Newcastle niet veel in huis gekomen. De tweede dag van het Schots verblijf werd dan ook een toeristische zondag josdag, met een aangenaam terraske op de Royal Mile. Ontwaken op maandag had wat voeten in de aarde, na een verkwikkend ontbijt (14u) vertrok het gewapend met Stella per trein naar Dundee. Een trip van bijna anderhalf uur, maar zeker de moeite waard. Via de Forth Rail Bridge ging het langsheen de kust, met zicht op Edinburgh. In het stadje Kirkcaldy reed de trein bijna doorheen Stark's Park, het knusse stadionnetje van Raith Rovers. Per brug over de Tay reden we tenslotte Dundee binnen, met de floodlights van de beide grounds al binnen handbereik.

Aangekomen in het centrum was de eerste stop the Craw, een gezellig volkskroegje waar we nog aan de klap geraakten met de lokale duivenbond. Na een korte taxirit naar het stadion lieten we ons afzetten bij the 4 J's, stamkroeg van de Dundee United fans. Daar werden we op niet mis te verstane manier voorgesteld aan 'Jimmy' Gomis en de afkorting F.T.D. Een paar pilskes later wandelden we via Tannadice Park naar de overkant van 't straat, Dens Park.

Daar aangekomen een leuk, compact, typisch Schots stadionnetje met twee oude tribunes langs de lijn en twee identieke nieuwere achter de doelen. De vandaag eerder bescheiden Antwerpaanhang werd op een hiervan ondergebracht. Fanatiek Dundee bevond zich op de ene lange zijde, de hoofdtribune werd dan weer door de lokale chavs bevolkt. Het duurde geen 5 minuten of ons werd gegund waar we al zovele trips op wachtten: een doelpunt op Britse bodem. Na een kort mental moment ging bij beide ploegen het vizier open. Dundee kreeg de betere kansen en stelde terecht gelijk. Matig verdedigen langs beide zijden en elke ploeg kon er nog een goaltje bijprikken, rusten bij 2:2.

Na de pauze iets minder te beleven. Toen Dundee vaak begon te wisselen leek Kenmonge, na fraai voorbereidend werk van Hairemans, de wedstrijd te beslissen. Toch wist Dundee een derde keer gelijk te stellen. Dus nog steeds geen zege over het Kanaal, maar een draw na een leuke wedstrijd is ook al iets. Sfeergewijs iets minder dan Falkirk, al zal het bescheiden aantal supporters er iets mee te maken hebben. Verder ook nu weer alle Falkirk-ingredi├źnten: mental, polonaise, het adopteren van de goaltune van de tegenstander en een Gino de Capo in goede vorm. Ook Dundee was in tegenstelling tot hun landgenoten twee dagen eerder af en toe te vernemen.

Snel verlieten we het doodse Dundee om er in Edinburgh nog een laatste keer in te vliegen. Na de Langste Nacht was de terugreis er misschien net iets te veel aan. Toch niets dan goeds over weer een geslaagde trip. Edinburgh, we'll be back (Hearts !)...

Foto's:http://gallery.towhateverend.be/#109

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC

Geen opmerkingen: