zondag 23 augustus 2009

1.FC Köln : Eintr. Frankfurt (22.08.09)

1.FC Köln
: SG Eintracht Frankfurt
0 : 0
(0 : 0)
Bundesliga - Speeldag 3
Za. 22.08.2009 - 15:30
RheinEnergie Stadion
- Köln-Müngersdorf (DE)
Toeschouwers : 49.200 (6.000)
Doelpunten:
-

Ruim een maand sinds de vorige hopper, maar de affiche loonde dit keer dik de moeite: 1.FC Köln nam het in hun magnifieke RheinEnergie Stadion op tegen de Sportgemeinschaft Eintracht uit Frankfurt, de van horen zeggen fanatiekste aanhang van de Bundesliga. In een eerder ongewone bezetting van vijf werd de trip om 10u30 op gang gefloten. Vlotjes ging het via de literblikken Faxe im Rasthof Aachener Land naar de Domstadt.

Naar beproefd recept parkeerden we de mobiel aan een Aral halverwege tussen stadion en stadscentrum. In een lokaal kroegje vol Keulenfans gingen de eerste pilskes van de dag binnen. Van daar ging het per overvolle tram naar de Stadtwald Garten, het Keulse equivalent van de Great Old (het café). Daar alles kalm, al hadden we eerder bij onze aankomst in Keulen een dertigtal combi's en overvalwagens met gierende banden en dito sirenes in de richting van het bewuste café zien scheuren. Een halfuur voor de aftrap legden we de laatste kilometer richting stadion af.

In de late eighties werd het stadion in de wijk Müngersdorf nog tweemaal door Antwerpfans overspoeld. Sindsdien is er veel veranderd. In het kader van het WK 2006 werd het stadion grondig verbouwd. Thans staat er een pracht van een stadion, twee ringen met halfopen hoeken en unieke lichtmasten in de vier hoeken. 50.000 toeschouwers vinden er plaats, achter het zuidelijke doel bestaat de gehele eerste ring uit staanplaatsen waar de fanatieke Keulse kern rond de Wilde Horde haar stamplaats heeft. Aan de andere kant een klein vak staanplaatsen en een groter vak zitplaatsen die als uitvak dienst doen. Keulen heeft in elk geval een pareltje neergezet dat we graag bezoeken, voor uw dienaar was het vandaag alweer de vijfde wedstrijd terplekke.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Beide ploegen toonden zich onmachtig en verzopen in een festival van slechte beslissingen en matige passes. Opvallendste man op het veld was nog de scheidsrechter, die op ongehoorde wijze partij trok voor de thuisploeg. Eerst werd een fout van Frankfurt met een totaal overtrokken rode kaart bestraft, nadien blies hij bij een gelijkaardige fase aan de overkant niet eens voor een fout. Ook bij minder dwingende fases werd snel in het voordeel van Köln geblazen, wat dik in het nadeel is van een viriele ploeg als Frankfurt. Ook tegen tien man kon Köln niet imponeren, Frankfurt verspeelde vlak voor tijd nog op knullige wijze de beste kans van de match.

Zo weinig op het veld te zien was, zo boeiend was het in de tribune. We waren pas kort voor de aftrap op onze plaats geraakt, we kregen nog net de standaardintro van Keulen mee, met Mir stonn zu dir FC Kölle en de bijhorende massa sjaaltjes. Aan Frankfurtzijde kleurde het vak met kleine vlagjes in de clubkleuren. De uitfans werden vlak voor aftrap opgenaaid door de Keulse ordediensten. Om onduidelijke reden werd een onschuldig spandoek met erop Eintracht en het clublogo van de hekken verwijderd. Aanzet voor een vijftiental Ultra's om over het hek te gaan en het doek terug te halen.

Het vak meteen op kookpunt wat voor een twintigtal minuten uitstekende sfeer zorgde. Naar rusten toe vlakte het wat af en ook in het begin van de tweede helft geraakte het publiek maar moeilijk in gang. Aan Keulse zijde ook constant gezang, maar wegens de afstand en het feit dat meestal slechts een paar honderd fans deelnamen, kregen we hier weinig van mee. Een nieuw kookpunt volgde op de onterechte rode kaart. Provocaties van Kölner naast het uitvak werden beantwoord met een biersalvo van de Frankfurtfans die erboven in de thuisvakken hadden postgevat. Op het einde sleurden de 6.000 Frankfurtfans collectief hun ploeg over de streep, Gänsehautstimmung.

Zwak matchke voor onze tweede hopper van het seizoen, maar de sfeer aan Frankfurtzijde maakte veel goed. Met een tripele verjaardag en het nieuws dat de Germinal thuis had verloren van KVM werd de avond gezellig afgesloten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#115

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: