maandag 15 juni 2009

Rijnsburgse Boys : VV WKE (13.06.09)

VV Rijnsburgse Boys : VV WKE
1 : 0
(0 : 0)
Hoofdklasse - Algeheel Kampioenschap Heen
Za. 13.06.2009 - 14:30
Sportpark Middelmors - Katwijk-Rijnsburg (NL)
Toeschouwers : 4.000 (400)
Doelpunten:
90. Freke (1:0 pen).

Voor de vermoedelijk laatste hopper van het seizoen was het reisdoel de Duin- en Bollenstreek, bakermat van het Nederlandse topamateurvoetbal. In de kersverse Katwijkse deelgemeente Rijnsburg stond de heenwedstrijd van het Algehele Amateurkampioenschap op het programma. De lokale Boys namen het op tegen WKE, wat zoveel wil zeggen als Woonwagen Kamp Emmen. Ploeg die zoals de naam zegt werd opgericht op een woonwagenkamp. Met spits Berend Oosting stond zelfs een bewoner van het bewuste Woonwagen Kamp aan de aftrap.

Sportpark Middelmors was goed volgelopen voor de gelegenheid. De fraaie moderne zittribune was voor ruim driekwart gevuld, de fanatieke RBB-aanhang vulde de enkele trappen tellende staantribune achter één van de doelen. De twee overige kanten waren voor de bezoekers, enkele honderden stelden zich vooral langs de lange zijde op. De kern van de WKE-aanhang, bestaande uit flink uit de kluiten gewassen en al even beschonken boerenzoons, toonde zich behoorlijk vocaal vóór de wedstrijd en pakte ook nog met enkele fakkels uit kort voor de kickoff. Een standaard amateurintro aan de zijde van Rijnsburg, met wat vlagvertoon en confettikanonnen op het veld.

Nadien zou het supportersgebeuren erg binnen de perken blijven, en dat had alles met de wedstrijd te maken. Overwegend gebikkel op het middenveld dat af en toe ook behoorlijk potig werd. Zeldzame uitbraken sneuvelden op onzuiverheid van de aanvallers. Zonder noemenswaardige kansen werd de rust bereikt, uw dienaar had onder het zonnetje en na een lange rust alle moeite wakker te blijven.

Op een alcoholvrij sportpark boeide de tweede helft meer, al was dat niet noodzakelijk door beter voetbal. Rijnsburg werd tot tien herleid en verloor nadien ook trainer Verdonkschot met rood. WKE kon niet profiteren, het was integendeel Rijnsburgse Boys dat zich de betere kansen bij mekaar voetbalde. De vermoeidheid eiste haar tol, WKE nam gaandeweg terug het balbezit over zonder evenwel gevaarlijk te zijn. De wedstrijd leek op een brilscore af te stevenen.

Zonder het hectische slot gerekend: na handspel van de kapitein van WKE legde de fluitenier de bal op de stip. De Emmenaars contesteerden fanatiek deze beslissing, een van hen besloot zelfs de penaltystip om te woelen. Na een vijftal minuten palaveren schoot Freke RBB de zevende hemel in. Een veldbestorming was het gevolg, de arbiter besloot dan ook snel af te fluiten. Na de match dan nog esbattementen tussen RBB-fans en WKE-spelers, waar zich nadien ook nog de WKE-fans mee kwamen moeien.

Het belooft nog een intense middag te worden in Emmen volgende week, zonder ondergetekende wegens Moby, Depeche Mode en ander fraais op Werchter. Na een vlotte trip huiswaarts volgde een alcoholisch avondje dat pas in de ochtendschemering eindigde.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#97

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: