maandag 8 juni 2009

FCV Dender EH : R. Antwerp FC (04.06.09)

FCV Dender EH : R. Antwerp FC
1 : 2
(0 : 0)
Eindronde Tweede Klasse - Speeldag 4
Do. 04.06.2009 - 20:30
Florent Beeckman Stadion - Denderleeuw (BE)
Toeschouwers : 3.500 (600)
Doelpunten:
52. Saintini (1:0), 77. Kenmonge (1:1), 90. Fränkel (1:2).

Met enkel nog mathematische kans op promotie konden we op een grauwe donderdag de trip naar Denderleeuw aanvatten. Na de terechte nederlaag van afgelopen zondag lage verwachtingen, ook eerder weinig volk in de bezoekersvakken, al kan van de Dendertribunes hetzelfde gezegd worden.

Onder impuls van Smajic nam Dender de beste start, van Hemert zag sterrekes. De Bosniër viel echter gekwetst uit, nadien nam Antwerp het initiatief. King Darko besloot een penalty voor licht handspel 'sportief' op Berthelin. Afwerken bleek dus eens te meer een probleem, keren dus met een brilscore op het bord.

Deksel op de neus-time in de tweede helft, de eerste aanval van Dender werd door Saintini binnengezwiept. De thuis'kop' meldde zich opeens te woord, veel verder dan provocaties over de geneugten van Tweede Klasse en een ode aan een niet nader genoemde Antwerpse hockeyclub geraakten ze in elk geval niet.

Met Baert als nieuwe impuls en onder de onvoorwaardelijke steun van het vak zocht Antwerp de gelijkmaker. Een kwartiertje voor tijd schoof Kenmonge dan ook laag binnen. Intussen hielden Denderse counters de verdediging wakker. Roeselare bleek onderweg naar vlotte winst in Lier, de eindronde leek dan ook af te lopen voor RAFC. Tot Fränkel in de ultieme fase van de wedstrijd krachtig binnenknikte. Ploeg en uitvak in extase, Dender werd nu op hun beurt welkom geheten in de Exqi League.

Na een leuke avond spelen de Reds zondag de laatste kans uit op promotie, allicht zonder uw dienaar (leve de verkiezingen...).

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#94

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Eindronde

Geen opmerkingen: