zondag 10 mei 2009

RFC Tournai : R. Antwerp FC (09.05.09)

RFC Tournai : R. Antwerp FC
0 : 0
(0 : 0)
Eindronde Tweede Klasse - Voorronde Heen
Za. 09.05.2009 - 20:00
Stade Luc Varenne - Tournai-Kain (BE)
Toeschouwers : 4.000 (1.300)
Doelpunten:
-

Onder een waterig zonnetje gold het deze middag verzamelen bij Kev om 's mans 24e verjaardag te vieren. Het was dan ook in high spirits, of moeten we zeggen high in spirits, dat een clandestiene busbezetting van 19 de reis naar Doornik aanvatte. De 150 kilometer werden overvloedig gemarineerd en bijgevolg ook goed verteerd, al werden we door een matig werkende airco ook bijna geflambeerd. Zonder verdere problemen bereikten we via downtown Doornik om 19:45 het Stade Luc Varenne.

RFC Tournai is een klassiek Belgisch fusieverhaal. De club ontstond in 2002 uit het samengaan van US Tournaisienne en RC Tournaisien. Van de eerstgenoemde club, die in 1997 al was samengegaan met SC Pecq, werd het stamnummer 26 behouden. Om de fusieclub mee van de grond te helpen, zette de overheid op de exposite in de deelgemeente Kain, in the middle of nowhere, het Stade Luc Varenne neer. Het stadion beschikt over een fraaie hoofdtribune, een eenvoudige overdekte staantribune aan de andere lange zijde, en kleine onoverdekte staantribunes achter de doelen. Fraaie touch is dat men vanop de hoofdtribune, langsheen het uitvak, de cinq clochers van de Cathédrale Notre Dame kan zien.

In het stadion aangekomen het verwachte beeld: naar Doorniknormen was het stadion degelijk gevuld, maar in het kader van een eindronde moet men toch van een teleurstellende opkomst spreken. De uitvakken puilden uit met 1.100 Antwerpsupporters, en op de hoofdtribune was Vak A ook stevig in Roodwitte hand. Voor de aftrap zong de Antwerpaanhang zich luidkeels in, de thuisfans lieten zich af en toe horen ondersteund door een fanfare. Deed allemaal aan de basketfans van het toenmalige Quaregnon denken.

Zoals gevreesd bleef de wedstrijd gesloten. Een scrimmage met drie opeenvolgende schoten op doel zag de thuisgoalie als last man standing. Doornik dreigde enkel op corner, achteraan had Antwerp, met de heropgeviste Vukomanovic, de zaakjes behoorlijk op orde. Lukanovic als wissel voor een onzichtbare Coulibaly bracht geen zoden aan de dijk. Ook de sfeer leed onder het weinig boeiende wedstrijdverloop, de interactie tussen de Antwerpfans in de bezoekersvakken en die op de hoofdtribune zorgde wel nog voor enkele leuke momenten.

Een al met al billijke puntendeling zorgde voor gemengde gevoelens. We komen beter weg dan op Sinterklaasdag eerder dit seizoen, vooral de nul geeft Doornik nog behoorlijke kans in de terugmatch. De spelers werden bedankt voor al dan niet bewezen diensten, Kev mocht ook nog drie verjaardagskussen van Ransford Addo in ontvangst nemen. Een sfeervolle terugreis later werd de avond met nog enkele biertjes in TE besloten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#66

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Eindronde

Geen opmerkingen: