maandag 18 mei 2009

R. Antwerp FC : RFC Tournai (16.05.09)

R. Antwerp FC : RFC Tournai
2 : 0
(2 : 0)
Eindronde Tweede Klasse - Voorronde Terug
Za. 16.05.2009 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 11.000 (200)
Doelpunten:
2. Pivaljevic (1:0), 10. Pivaljevic (2:0).

D-Day op de Bosuil vandaag. De buzz liep de hele week crescendo, en na berichten dat T2 uitverkocht zou geraken, toch maar ijlings een ticketje in voorverkoop geregeld, waarvoor dank Pé. Grote verrassing al lang vóór aftrap: de Pé in kwestie verscheen gekortwiekt op het appèl. Samen met de Snorrenbrigade hopelijk voldoende konijnenpoten in de gradins dus.

Vooraf werd druk gespeculeerd over het te verwachten matchverloop. Bij de schrijver dezes twee mogelijke scenario's: het Denderscenario enerzijds, anderzijds Doornik dat de aanvankelijke storm overleeft, gevolgd door een (eventueel verlengd) avondje nagelbijten. Bij Antwerp één wissel in vergelijking met de heenmatch: Coulibaly betaalde de tol voor zijn fantoommatch, Bas Vervaeke kreeg een stek in de ploeg. Op de bank konden we Gbarssin verwelkomen, terug van ziekte.

De behouden Doornikse bezetting hield geen twee minuten stand. King Darko wandelde met meer geluk dan kunde door de bezoekende verdediging om vervolgens fraai in de hoek te prikken. Het stadion ontplofte een eerste keer, de naschok liet geen 10 minuten op zich wachten. Doornik werd in snelheid genomen door een lepe vrije trap van Slovic, Pivaljevic schoof onder Martin. Tournai générale, welkom in de Hel van Deurne-Noord...

Uit Henegouwen werden 500 fans aangekondigd, niet eens de helft had het bezoekersvak gehaald. Ondanks de vroege dubbele achterstand hadden ze in de eerste helft doorgaans de bovenhand op vocaal vlak, het leek of het thuispubliek moest ontstressen. Hun ploeg trok na de 2:0 dan ook naar voren, al leverde dat weinig meer op dan een reeks hoekschoppen.

De tweede helft had minder om het lijf. Tournai wel bij de les, in een meer aanvallende bezetting ook, maar weinig overleg in het spel. Antwerp beperkte zich tot enkele counters. Het spektakel kwam nu gelukkig wél van de tribunes. Zowel links als rechts op T2 nu volop gezang, toen T3 zich ook nog eens ging moeien door de wave in te zetten was de hele Bosuil aan het dansen. Het was dan ook in de festieve atmosfeer die we nog kennen van de slotweken van vorig jaar (Lierse, KVSK, OHL) dat de 90 minuten werden rondgemaakt. Maandagochtend volgt de loting voor de uiteindelijke eindronde.

Speciale vermelding toch nog voor de sportieve verliezers uit Doornik: de weinige aanwezige fans zorgden ondanks het matchverloop voor een prima sfeer en lieten zelfs de mexican wave verder rollen. De bezoekende spelers groetten Tribune 2, en gentleman-coach Laverge spaarde de complimenten niet. Chapeau, maar hopelijk toch niet tot volgend jaar.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#75

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Eindronde

Geen opmerkingen: