maandag 11 mei 2009

R. Antwerp FC : KVK Tienen (03.05.09)

R. Antwerp FC : KVK Tienen
1 : 0
(0 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 38
Zo. 03.05.2009 - 15:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 5.500 (140)
Doelpunten:
64. Triantafillidis (1:0 own).

Laatste thuiswedstrijd en GM is als nieuwe traditie in de maak. Dit jaar ook weer het beproefde recept van bier en tett'n, overgoten met wat humor en muziek. Speciale aandacht uiteraard ook voor de tiende verjaardag van het heengaan van onze vrienden van 't Zuid.

Na een wat druilerige ochtend werden we voor de match op een heerlijk zonnig lenteweer getrakteerd. Desondanks vonden eerder weinig toeschouwers de weg naar de Bosuil. Tienen kwam voor een plek in de eindronde, maar hoewel ze het in eigen hand hadden, daagden ook nu weer slechts bedroevend weinig uitfans op in Deurne-Noord. Met twee noodploegen aan de aftrap kon een uit Antwerpzicht typische eindeseizoensmatch beginnen.

Tienen startte erg behoudend, waardoor een jong Antwerp niet eens al te veel moeite moest doen om het overwicht te houden. De jonge debutant Hairemans vond na wat zoekwerk zijn plek in het raderwerk. Vooraan hervond Lukanovic jammer genoeg niet de effici├źntie van een week voorheen in Deinze. We keerden dan ook bij 0:0.

Na de kampwissel kwam Tienen (eindelijk) wat scherper uit de hoek. Na een moeilijk openingskwartier nam Antwerp het commando weer over, Lukanovic werd in de ruimte gestuurd en caramboleerde via Triantafillidis de verdiende voorsprong op het bord. Met ballen op het kader en een afgekeurd doelpunt had Antwerp nog verder kunnen aandikken, al had ook gelegenheidsdoelman Van Trier nog zijn aandeel in het houden van de nul.

Tienen kan een bijkomend jaar Tweede Klasse plannen, Antwerp begint aan de eindronde met vijf opeenvolgende zeges op zak.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#68

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: