maandag 25 mei 2009

R. Antwerp FC : KSV Roeselare (24.05.09)

R. Antwerp FC : KSV Roeselare
1 : 3
(0 : 1)
Eindronde Tweede Klasse - Speeldag 1
Zo. 24.05.2009 - 16:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers : 13.500 (600)
Doelpunten:
38. Mirvic (0:1), 46. Benjelloun (0:2), 61. Benjelloun (0:3), 74. Fränkel (1:3).

De eerste van hopelijk zes finales richting promotie. Met het in de winterstop danig versterkte Roeselare kwam meteen de favoriet op de eindzege naar Deurne afgezakt. Ondanks een sponsoractie waarbij 800 supporters kostenvrij de verplaatsing mochten maken, vonden toch slechts een 600 fans de weg uit West-Vlaanderen. Aan Antwerpzijde bleven slechts een paar duizend plaatsen onbezet.

Voor het eerst was de nieuwe geluidsinstallatie volledig aan het werk. Jammer genoeg leed de spontaneïteit van de tribune er wat onder. De DJ van dienst compenseerde door een leuke mix te serveren om zowel het vaste publiek als de meer occasionele supporters in de sfeer te brengen. In een kolkende Bosuil draafde een bizar Antwerpelftal op, waar Setti en Gbarssin onverwacht aan de kant bleven. Bij Roeselare ontbrak prijsschutter Perisic.

Nog niet goed begonnen of Antwerp kreeg al een grote kopkans via Pivaljevic. Sierens redde en nadien was het bij momenten pijnlijk om zien hoe ons gewijzigde middenveld geen voet aan de grond kreeg tegen de eersteklasser. Kort voor rust leidde een dekkingsfout tot het openingsdoelpunt van Mirvic. Antwerp aangeslagen de rust in, maar met nog 45 minuten te gaan kon het met de steun van het publiek nog alle kanten uit.

Dachten we toch, nog geen minuut na rust en wéér slecht verdedigen en de voorsprong was verdubbeld. Antwerp raakte nu 20 minuten geen leer, eer de bres in de dijk gedicht was, was de 0:3 een feit. De Bosuil werd stil, ook het bezoekersvak waar hoogstens 100 man niet verder kwam dan wat onhoor- en -verstaanbaar gefeest, droeg bepaald niet tot een topsfeer bij.

Een rode kaart voor toekomstig scummer McDonald luidde nog wel een fanatiek slotoffensief in. Fränkel kopte in de bewuste fase langs Sierens. Gedragen door een ontwaakt publiek creëerde Antwerp nog voldoende kansen om zelfs nog te winnen, Sierens en zwakke afwerking beslisten hier echter anders over. Met applaus voor het slotoffensief werden de spelers in de kleedkamers begeleid. Een zege op Lierse is nu al plicht, zoniet mogen we plannen voor een zesde jaar tweede klasse.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#91

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Eindronde

Geen opmerkingen: