donderdag 7 mei 2009

KVSK United : R. Antwerp FC (27.08.08)

KVSK United Overpelt-Lommel : R. Antwerp FC
1 : 1
(1 : 0)
Exqi-League (Tweede Klasse) - Speeldag 2
Wo. 27.08.2008 - 20:00
Stedelijk Sportstadion - Lommel (BE)
Toeschouwers : 3.000 (1.100)
Doelpunten:
12. Vandeweyer (1:0), 60. Pivaljevic (1:1).

Eerste verplaatsing van het tweedeklasseseizoen naar goede gewoonte op woensdag. Half dagje op het werk dus, dat we opvulden met een vroeg vertrek en enkele halve liters in het lokale subtropische zwemparadijs. Verhoogde veiligheidsmaatregelen aan het stadion, het traditionele 'spontane' Antwerpzitvak K bleek verboden gebied. Geen probleem, kaartjes voor het vak ernaast dan maar en naar gewoonte met enkele tientallen gelijkgestemden op de tribune.

Op het veld meer stress: Antwerp begon plat aan de match, met name Vandeweyer dartelde tussen de Roodwitten door en opende al snel de score. De kleine Lommelse kop begon weer aan een zangmarathon zoals ze eerder al ten berde hebben gegeven. Kudos ook voor het 'aparte' repertoire, al zitten er enkele misbakselsongs tussen. Antwerp knokte zich met de nodige moeite in de partij, zonder verdere schade werd de rust gehaald.

Een donderspeech later nam Antwerp de partij voetballend in handen. King Darko schudde weer een regaal nummer uit de sloeffen, gelijke stand na een uur voetballen. RAFC drukte nu door, maar de zwakke afwerking die al in de voorbereiding een pijnpunt bleek, kwam ook nu weer aan de oppervlakte. KVSK hield het ene puntje thuis. Bij het duizendtal uitfans overweegde vreugde om het terugknokken na achterstand, al had winst op basis van de kansen in de tweede helft zeker gekund.

Lierse, vandaag door een scoutingdelegatie vertegenwoordigd, komt zondag voor het stilaan traditionele streektreffen naar de Bosuil. Wij gingen alvast op de lokale dorpskermis in het centrum nabeschouwen en voorkaarten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#44

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Exqi-League

Geen opmerkingen: