dinsdag 5 mei 2009

K. Wijnegem VC : R. Antwerp FC (12.07.08)

K. Wijnegem VC : R. Antwerp FC
1 : 1
(0 : 0)
Vriendschappelijk - # 1
Za. 12.07.2008 - 19:00
Kasteellei - Wijnegem (BE)
Toeschouwers : 1.500 (1.200)
Doelpunten:
72. De Ryck (1:0), 84. Gbarssin (1:1).

Voorafgaand aan de eerste oefengalop verzamelden we at Casa de Pé. Een fijn soupeeke waarbij de mosselen goed binnengingen en de bijhorende schunnige woordspelingen al even vlot buitenkwamen. Na het kraken van een (paar) fleske(s) wijn was het hoog tijd om te gaan vertrekken. Afwachten hoeveel volk zou komen opdagen, het feit dat we welhaast twee dorpen verder moesten parkeren deed alvast een en ander vermoeden.

Het stadionnetje aan de Kasteellei, vast haltepunt in de voorbereidingsprogramma's van de Great Old, was in elk geval goed volgelopen. Was het het Tubeeks drama dat nog nazinderde, of het gebrek aan ambitie dat tot nog toe van de bestuurskamer uitgaat, feit is dat toch beduidend minder Roodwit was komen opdagen dan bij de seizoensopener in Kapellen het jaar voordien.

Met een week training in de benen kwam een in afwachting van bijtekenaars franjeloos Antwerp aan de aftrap tegen Wijnegem, dat had moeten krasselen om een vol wedstrijdblad bij mekaar te krijgen. In aanvang kreeg Antwerp weinig poot aan de grond tegen een stevige thuisverdediging. Wijnegem haalde de rust dan ook probleemloos met brilscore.

Zure citroenen, na dewelke Antwerp het tempo wel kon opdrijven, zonder echt te dreigen. Integendeel waren het de Kanaaljongens, die na onoplettendheid bij een dubbele Antwerpwissel de score konden openen. Het antwoord kwam over de beide flanken, Baert legde uiteindelijk de gelijkmaker op het hoofd van Gbarssin. Mede door het overdreven uitbundig vieren van tester Sabou leverde ook dit doelpunt weinig meer dan knarsende tanden op.

Onthouden we nog de 75e verjaardag van den Don, die zijn cadeau namens de fans kreeg onder vorm van een audiëntie door DE Cisse. Voor ons ging het in de kantine en nadien naar Max voor de slotakkoorden. Afpoetsen en woensdag beter oep den Barechoem.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#1

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC

Geen opmerkingen: