woensdag 6 mei 2009

Bristol Rovers FC : ADO Den Haag (02.08.08)

Bristol Rovers FC : ADO Den Haag
2 : 3
(0 : 1)
Vriendschappelijk - Hopping
Za. 02.08.2008 - 15:00
Memorial Stadium - Bristol (UK)
Toeschouwers : 1.861 (20)
Doelpunten:
10. Knopper (0:1), 58. Knopper (0:2), 61. Lambert (1:2), 71. Van de Haar (1:3, pen), 73. Hunt (2:3).

De tweede dag Bristol begon met een verkenning van de waterkant bij daglicht. Wegens het lokale havenfestival was het er over de koppen lopen. Alle kleine bootjes opgetuigd, ook een paar grotere exemplaren, kraampjes, muziek... Na een uurtje kuieren toch maar de rest van de groep vervoegd op een terras, waar de pints al hoog gestapeld stonden en ook de Long Island Iced Tea vloeide. Uit de voorheen nog talrijke groep kandidaten bleven uiteindelijk drie dapperen over die het toerist uithangen even achter zich wilden laten. Eén taxi volstond dus richting Bristol Noord, tijdelijke thuisbasis van derdeklasser Bristol Rovers.

Het Memorial Stadium kwam er ter ere van de krijgsverrichtingen van de rugbyspelers van Bristol in de beide wereldoorlogen. Rovers deelt het stadion dan ook met eersteklasser Bristol Rugby. Het stadion bestaat uit een hoofdtribune die men eerder op een kleine renbaan zou verwachten, aan de overzijde terracing beneden en erboven een zittribune die wat doet denken aan de nieuwste tribune van het Gentse Ottenstadion. Achter de doelen een noodtribune enerzijds en anderzijds een overdekte staantribune waar ook de fanatieke fans van de Rovers gehuisvest zijn.

De wedstrijd begon onder luide gezangen van de ca. 2.000 Roversfans, die zich daarmee al meer lieten opmerken dan hun stadsgenoten gisteren over de volle 90'. Veel vervolg zouden ze er jammer genoeg niet aan breien. De aanhang van onze noorderburen uit Den Haag merkten we al helemaal niet op. Ze zaten immers op dezelfde tribune als wij en waren ook niet bepaald in dichte drommen naar Bristol afgezakt: 14 betalenden in het bezoekersvak en nog een handvol op de zittribune ernaast. Misschien verkiezen de Hagenezen de oefenwedstrijd die ze nog spelen tegen zusterclub Swansea.

Rovers perste er van bij aanvang een kort maar krachtig offensief uit, dat ADO met de grootste moeite wist te doorstaan. Nadien nam het technische vernuft van de Nederlanders de bovenhand, al snel leverde dit de voorsprong op. Bristol stelde hier vechtvoetbal tegenover, met blok beton David Pipe als exponent. Na rust bleef ADO domineren en verdubbelde nog twee keer de voorsprong. De twee tegengoals van Rovers zorgden nog voor een beetje spanning, maar ook weinig meer.

Na affluiten richting kantine waar nog een zevental Antwerpse hoppers verzameld waren. Ik schafte me het onweerstaanbare quartered shirt van Rovers aan, per taxi ging het terug naar het centrum. Met de hele buscrew op stap volgde een topavondje, de terugreis op zondag verliep zonder noemenswaardige voorvallen. Rond 20u kon onder Bristol '08 een streep worden getrokken.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#11

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: