woensdag 6 mei 2009

Bristol City FC : R. Antwerp FC (01.08.08)

Bristol City FC : R. Antwerp FC
4 : 0
(2 : 0)
Vriendschappelijk - # 7
Vr. 01.08.2008 - 19:45
Ashton Gate - Bristol (UK)
Toeschouwers : 5.187 (800)
Doelpunten:
17. Maynard (1:0), 45. Maynard (2:0), 47. Maynard (3:0), 89. Trundle (4:0, pen).

Na weken plannen en aftellen was het eindelijk zover. Op de parking van de Heilige Tempel vertrokken we met een buske van 17 over het kanaal. Een bonte mix van jong en een klein beetje minder jong aan boord, alsmede de nodige Stella(e), dus the stage was set. Het continentale deel van de trip verliep alvast voorspoedig, Red Army bij dezelfde busmaatschappij geboekt en zij waren dan ook onze reisgezellen voor de heenrit.

Logischerwijs dus ook het nodige male bonding op de boot, de vaart leek voorbij eer ze begonnen was. Het mooie weer hadden we blijkbaar het Kanaal over gesmokkeld, via een stop in Maidstone ging de koers naar London. Vrijdagnamiddag, en zoals gevreesd kon worden was het verkeer op de M25 ons minder gunstig gezind. Dit in combinatie met een gebrek aan Kruibekes, Rumsten of Ransten en de halsstarrigheid van de chauffeur die zijn compagnon van de Red Armybus niet wilde lossen, verliepen de laatste etappes van de trip in een iets minder ongedwongen sfeer.

De opluchting was dan ook te merken toen we aan het hotel werden gedropt. Ook het inchecken kostte nog zijn tijd, maar op de kamers was weinig aan te merken, al vonden sommigen dat het kamerbreed tapijt aan verfraaiing toe was. Toen ook de chauffeur bij zijn logies gedropt was, stond de taxi naar het stadion al te wachten. Buiten Ashton Gate waren de gezangen van de meegereisde Antwerpfans al te horen, geen tijd verloren dus en op naar binnen.

Bristol City, dat afgelopen op een haar na promotie naar de Premier League had gemist, beschikt over een leuk stadion. Alle tribunes zijn overdekt en van zitplaatsen voorzien, zoals in de hoogste divisies van het Engelse voetbal verplicht is. De lange zijden zijn het hoogst, achter het westelijke doel staat de nieuwste tribune van het geheel. Wij werden in een hoek van het East End ondergebracht, de traditionele koptribune van the Robins. Een omgewerkte staantribune met een geknikt dak à la Tribune 2 dat het geluid op de tribune houdt en tot sfeermaken uitnodigt.

Antwerp begon fel verzwakt aan de wedstrijd. Een nalatigheid hield het meerendeel van onze ic'en thuis. City vierde het debuut van Nicky Maynard, net overgenomen van Crewe Alexandra. Daar was hij met 15 doelpunten het seizoen voorheen clubtopscorer geworden, en dat zouden we geweten hebben. Na goed een kwartier prikte Maynard al zijn eerste tegen de netten. Voor het Antwerplegioen teken om nog een paar vitessen hoger te schakelen, 25 minuten sfeer zoals we het al lang niet meer hebben meegemaakt. Op dat vlak was het tweede doelpunt vlak voor de pauze een domper.

Vlak na pauze was de koers helemaal gelopen. Maynard vervulde zijn, weliswaar onzuivere, hattrick. Antwerp voetbalde mee maar kwam, mee door de al aangehaalde omstandigheden, talent en power tekort om het Bristol echt lastig te maken. Gebrek aan alcohol, vermoeidheid ? We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar ook de ca. 800 meegereisde fans trapten na rust op hun adem. Vanop de stip wist voormalig Swansea-icoon Lee Trundle de zware score vast te leggen.

Gespannen sfeertje buiten het stadion, de bobbies leidden ons naar het centrum waar we eindelijk de tijd konden nemen voor een avondmaal. De jongere bushelft dook het nachtleven aan de waterkant in, de amper oudere passagiers hielden het bij een rustig drankje nabij het hotel.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#10

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC

Geen opmerkingen: